FOLIA DE DIGĂ... pentru controlul total al contaminării și umidității!

FOLIA DE DIGĂ... pentru controlul total al contaminării și umidității!

Diga dentară este o metodă modernă în stomatologie?

N-am zice că este tocmai modernă :)
Diga există încă din 1864, a apărut în Statele Unite, iar creatorul ei este Sanford Christie Barnum. El a folosit un șervețel protector pe care l-a perforat pentru izolarea dintelui, idee care a luat naștere din necesitatea stringentă de a opri contaminarea cu salivă. Bineînțeles că i-a fost dificil să mențină fixă diga, dar, în anii următori, alți medici au introdus clemele de digă și alte dispozitive pentru a o stabiliza.

În zilele noastre, folosirea foliei de digă reprezintă o metodă perfectă pentru izolarea porțiunii de lucru de restul cavității orale.
 

Ce este folia de digă?

Folia de digă este o bucată pătrată, fabricată de obicei din latex, de 15×15 cm/ 6×6 inch mărime, prin a cărei perforare poate fi izolat câmpul de tratament. Cu ajutorul ei poți izola unul sau mai mulți dinți în timpul unei manopere stomatologice.
 

De ce să folosești diga dentară?

Ca medic dentist trebuie să te concentrezi asupra manoperei pe care o faci. Dispozitive precum rulourile sau tampoanele îngreunează atât munca ta ca medic, cât și confortul pacientului tău.

Totodată, este binecunoscut faptul că în timpul tratamentelor interiorul dintelui poate fi contaminat de numeroasele bacterii din gură. Prevenirea infecțiilor cauzate de bacterii și durabilitatea unui tratament pot fi crescute folosind diga dentară. Izolarea cu folia de digă va înlocui dispozitivele mai sus menționate, iar procedurile stomatologice vor fi de succes și mai rezistente în timp.

Pentru manopere reușite în endodonție, terapie restaurativă sau protetică, folosește cu încredere foliile de digă!
 

Care sunt avantajele folosirii digii dentare?

Ca medic:

  • poți lucra fără grija că pacientul ar putea înghiți sau inhala instrumente sau materiale
  • câmpul operator este protejat de bacteriile din salivă și de umiditate
  • ai vizibilitate mărită asupra câmpului operator
  • țesuturile orale ale pacientului sunt protejate de soluții toxice
  • rezultatul final al manoperelor tale va fi mai bun și mai rezistent în timp
  • doar 2% dintre medicii stomatologi din întreaga lume izolează cu digă... Cine o face, se plasează din start într-o elită.


Ca pacient:

Beneficiile expuse mai jos te vor ajuta să nu întâmpini rezistență de la pacient pentru folosirea foliei de digă, mai ales dacă până acum ai lucrat deja cu el fără folie de digă. Reține: cel mai important aspect în acceptarea foliei de digă de către pacienți este modul în care le este prezentată folia de digă. Mai simplu spus, “cum le este vândută” :)
  • reprezintă un scut de protecție între medic și pacient
  • previne instrumentele din a ajunge în cavitatea orală
  • fii onest și spune-i pacientului că este un pic neplăcut momentul montării digii și că va trebui să respire pe nas, DAR:
    => nu va mai simți gustul materialelor
    => va putea ține gura deschisă cu ușurință
    => nu va mai tuși
    => nu se va mai îneca cu salivă/ sânge
    => va înghiți saliva curată.

 

Ce tipuri de folii de digă există și pentru ce manopere sunt potrivite?

Tipul de folie este recomandat să fie ales în funcție de lucrarea efectuată.


Astfel, în funcție de GROSIMEA FOLIEI, poți folosi:

  • Folii subțiri - acestea au însă dezavantajul de a se rupe repede, deci trebuie să ai un pic de experiență în a aplica folia de digă pentru a le folosi. Cea mai întâlnită procedură unde este recomandat să folosești folia de digă subțire este cimentarea adezivă a fațetelor.

  • Foliile de grosime medie (medium) sunt cele mai preferate de medicii stomatologici din întreaga lume. Ele sunt ideale pentru obturații și tratamente de canal. Recomandarea medicilor cu care noi colaborăm pe zona aceasta este să începem să izolăm cu digă folosind folii cu grosime medium și, după ce ne obișnuim cu ea, să trecem la cele groase (heavy).
  • Foliile de digă groase (heavy) sunt mai rezistente și, contrar așteptărilor, se montează cu mai mare ușurință față de cele de grosime medie, fiind totodată mul mai greu de rupt. Este ideală în procedurile complexe și de durată și te poți baza pe ea în obturații și tratamente de canal.


În funcție de CULOAREA lor, la Magazinul de Stoma vei găsi folii:

  • albastre și

  • negre.
PRO Tip 1: Foliile de culoare albastră cresc vizibilitatea asupra câmpului de lucru, iar cele de culoare închisă sunt ideale pentru fotografiile interoperatorii datorită contrastului excepțional și a vizibilității sporite. Tot foliile negre sunt ideale dacă lucrezi sub microscop, pentru că nu reflectă lumina acestuia, ușurându-ți astfel munca.

PRO Tip 2: Pentru pacienții alergici la latex, este indicat să ai o cutie de folii de digă Nic Tone sintetice, FĂRĂ LATEX. Sunt 100% sintetice, fără latex. Aceeași calitate Nic Tone, acum și pentru pacienții alergici la latex.
 

Cum se montează folia de digă?

Instrumentarul necesar pentru montarea foliei de digă conține: perforator de digă, clește aplicator pentru cleme de digă, cadru de digă, respectiv cleme pentru fixarea foliei de digă (dacă multitudinea de varianții a clemelor de digă te compleșește, am pregătit pentru tine și un articol care sperăm noi ă te ajute să le alegi mai ușor - îl poți citi aici).

Kit-ul nostru de izolare cu digă, pregătit împreună cu medicii cu care ne consultăm pentru zona de izolare cu digă, include toate aceste instrumente, iar dacă vei alege să îl cumperi, foliile de digă le vei primi cadou.
 

În următorul video, Dr. Vlad Niță prezintă cum se aplică folia digă:

 

În portofoliul magazinului nostru online am ales doar foliile profesionale de digă marca Nic Tone, ele fiind recunoscute ca cele mai bune folii de digă din lume. Acest lucru a fost recent confirmat de către publicația Dental Advisor, foliile Nic Tone fiind produsul lor preferat la acestă categorie în ediția ianuarie-februarie 2024 a publicației.

Fun fact: Dacă ai căutat până acum Nictone sau nictone pe Google, este timpul să afli că producătorul a denumit aceste folii Nic Tone.

Dacă vei alege foliile Nic Tone nu te vei mai confrunta cu rupturi, pentru că ele:  

  1. Sunt mai rezistente, se întind până la 800% inclusiv în tehnica split dam
  2. Sunt din cel mai bun latex și au conținut redus de pulbere și proteine.


Și, nu în ultimul rând, nu uita: pacienții tăi îți vor mulțumi pentru că folosești diga!

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!