Zâna Măseluță este un personaj iubit de copii. Dar ea vine doar atunci când dinții se schimbă, nu atunci când aceștia cad din cauza neglijării igienei dentare.

Într-adevăr, igiena dentară pune probleme, mai ales la copiii mici, cu vârste sub 5 ani. De aceea, propunem ca prim pas spre reducerea riscului apariției cariilor, o alimentație cu un consum limitat de zahăr și alți carbohidrați. Un astfel de obicei alimentar va avea grijă de dințișorii celor mici pe parcursul întregii vieți.

Uneori, părinții nu acordă atenție îngrijirii dinților de lapte, pentru că “oricum îi schimbă”. Dar cariile pot duce la infecție ori abces sau chiar la căderea prematură a dinților temporari, iar acest lucru poate însemna că dinții definitivi nu vor fi aliniați bine.

Să încercăm să facem perierea dinților o activitate comună și plăcută, folosind o periuță atractivă.

Vizita la stomatolog este necesară și în cazul copiilor și poate fi un lucru normal, plăcut și deloc de speriat, prin care medicul îi va spune micuțului dacă și-a îngrijit dințișorii cum trebuie.

Știm cu toții că smalțul dinților este cel care protejează dinții, dar la nivelul șanțurilor și al fosetelor acesta este mai subțire. Pentru aceste zone, periajul zilnic nu este suficient, iar resturile alimentare vor duce la formarea cariilor. O procedură stomatologică simplă și nedureroasă, care ajută la prevenția cariilor la copii, este sigilarea șanțurilor și a fosetelor.

Așadar pentru a evita carierea dințișorilor celui mic:

  • Ai grijă la cantitatea de zahăr și alți carbohidrați din alimentația lui.
  • Ajută-l să-și perieze dinții cel puțin de două ori pe zi, acordând atenție mai ales periajului de seară.
  • Vizitați consecvent medicul dentist.