Menținerea succesului tratamentului ortodontic poate fi mai simplă decât te-ai aştepta!

Atât medicii ortodonți, cât şi pacienții lor, îşi doresc cu ardoare să mențină în timp rezultatele de estetică şi funcționalitate obținute în urma purtării aparatului ortodontic. Asta pentru că sunt rezultate obținute cu efort şi multă răbdare de ambele părți.

Menținerea rezultatelor este posibilă dacă se folosesc unele dispozitive care au rolul de a împiedica revenirea naturală a dinților în poziția lor inițială de dinainte de tratament. 

Contenția linguală este cea mai utilizată, confortabilă şi estetică soluție pentru acest scop. Contenția realizată cu Bond-a-Braid de la Hilgers este îmbunătățită considerabil pentru că firele sunt aplatizate, moi şi formate din 8 sârme împletite. 

Solidarizarea dinților cu acest fir subțire previne problemele de control al forțelor de răsucire care pot apărea folosind un fir împletit și rotund pentru aceste proceduri.

Fiabilitatea acestui produs permite utilizarea nu numai în sfera ortodontică, ci şi în imobilizarea dinților parodontopați, în menținerea spațiului în anumite zone de edentație sau pentru a rezolva diverse alte dileme legate de poziții ale dinților.

Tu l-ai încercat pentru pacienții tăi care au terminat tratamentul ortodontic? 


Raisa Funaru Studentă anul III la Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucureşti & Colaborator MdS