Durată citire: 3 minute
hybenx oral tissue decontaminant

Acum ceva vreme am amintit ce este boala parodontală sau parodontoza și cum poate fi prevenită. 

Această afecțiune gingivală are ca principală cauză placa bacteriană. În stadiu incipient poate fi tratată prin intervenție non-chirurgicală, dar dacă nu este depistată timpuriu va fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a o ține sub control.

Ca medic stomatolog, poți folosi HybenX ca tratament adjuvant în parodontoză, atât pentru intervențiile chirurgicale, cât și pentru cele non-chirurgicale.

Ce este HybenX?

HybenX este un decontaminant pentru țesuturile orale, care îndepărtează biofilmul bacterian și resturile de țesut rezultate în urma tratamentului, fără a afecta zonele sănătoase.

HybenX este un dispozitiv medical de clasă 1 și nu conține antibiotic. 

Cum acționează HybenX?

Acțiunea sa se bazează pe tehnologia inovatoare a EPIEN, Desiccation Shock Debridement Technology („DSD”). DSD este procesul revoluționar de deshidratare a biofilmului bacterian, în urma căruia biofilmul de pe suprafețele afectate este eliminat în totalitate.

După folosirea HybenX s-a constatat o vindecare mult mai rapidă a țesuturilor, reducerea inflamației, a durerii, dar și a disconfortului pacientului. În plus, mucoasa orală și smalțul dinților nu sunt afectate de acest adjuvant.

Pentru ce se utilizează HybenX?

Există două tipuri de produs: HybenX lichid și HybenX gel.

HybenX Lichid este ideal pentru prevenirea și tratarea eficientă a:

 • gingivitei
 • parodontitei 
 • și aftelor la nivelul cavității orale.

HybenX Gel este recomandat în prevenirea și tratarea eficientă a: 

 • mucozitei 
 • și peri-implantitei
 • în scop chirurgical și post-chirurgical.

În urma oricărui tratament dentar rămân componente ale biofilmului rezidual, iar acestea pot declanșa boala din nou. HybenX ajunge în zonele greu accesibile și distruge în mod eficient și rapid agenții patogeni nocivi și placa reziduală.

Pe magazinuldestoma.ro vei găsi ambele variante HybenX (2 seringi x 1ml) și poți alege opțiunea dorită din chenarul Tip produs de pe pagina produsului.

Vei mai găsi și un kit util pentru profilaxie care conține:

Beneficiile HybenX 

 • Decontaminant oral care elimină biofilmul dentar.
 • Aplicare rapida.
 • Ușor de aplicat.
 • Efect antibacterian, hemostatic și antiinflamator.

HybenX și hylodent, pentru o îngrijire intensă și specifică

Noi, magazinuldestoma.ro, vă propunem ca după tratamentele însoțite de acest decontaminant oral să le recomandați pacienților să folosească acasă produsele hylodent, care sunt adaptate exact nevoilor de îngrijire orală perfectă datorită ingredientelor naturale din compoziția lor.

Recomandăm în terapiile parodontale serul pentru gingii hylodent, atât în cabinet, cât și acasă. Acesta, prin complexul său activ special de acid hialuronic și xilitol, are efect antibacterian (împiedică eficient dezvoltarea plăcii și a cariilor) și susține vindecarea gingiilor.

HybenX te va uimi atât pe tine, cât și pe pacienții tăi, prin eficiența sa și prin larga sa arie de folosire. 

Pentru mai multe informații și noutăți despre HybenX, vă puteți alătura grupului HybenX Dental Care Romania sau puteți urmări pagina de Facebook Hybenx/Romania.

NOTE IMPORTANTE:

 1. HybenX este disponibil doar pentru uz profesional, putând fi utilizat doar de către medici în cabinetele stomatologice!
 2. Citiți cu atenție și respectați instrucțiunile de utilizare ale HybenX – Oral Tissue Decontaminant!

Ioana Florea – Colaborator MdS