Recunoaşte, primul gând când ai citit titlul de mai sus a fost că nu există nicio legătură între gripă şi periuța de dinți! 🙂

Totuşi, nu este chiar aşa… Epidemia de gripă ne ridică semne de întrebare nu doar legate de starea de sănătate generală, ci şi de starea de sănătate a cavității orale. Gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă, iar cavitatea orală este o cale de transmitere a virusurilor prin picăturile de salivă emise de persoana infectată. Ele pot fi transmise prin: strănut, tuse, sărut sau orice contact cu mucoasa orală.

Un aspect de care ne fac atenți medicii stomatologi este acela că, după o perioadă de boală (gripă, viroză, etc.), pe suprafața periuței de dinți, fiind un mediu umed, pot supraviețui parte dintre aceste microorganisme. Ideal ar fi ca după o perioadă de boală să îți schimbi periuța de dinți.

Totuşi, dacă nu reuşeşti asta și îți dorești să-ți păstrezi periuța de dinți curată, îți recomandăm folosirea spray-ului Hylodent pentru periuța de dinți. Acesta ajută la îndepărtarea bacteriilor şi păstrarea periuței de dinți în condiții de igienă optimă până la înlocuirea acesteia la intervalul de trei luni recomandat.

Ai grijă de sănătatea ta orală, pentru că prevenția este primul pas către zâmbetul sănătos pe care ştim sigur că ți-l doreşti!