Durată citire: 3 minute

Dacă în curând vei pleca într-un binemeritat concediu după o îndelungată perioadă de muncă, îți dorim vacanță plăcută! Dar nu uita că bacteriile nu-și iau niciodată liber, deci nici tu nu te opri din îngrijirea dinților tăi. 

Știm că este mai greu să-ți menții rutina zilnică atunci când ești plecat, așa că iată câteva sfaturi pentru tine:

1. Nu te baza pe faptul că-ți vei cumpăra cele necesare la destinație, probabil că nu vei găsi produsele tale preferate, ci unele cu ingrediente dubioase.

2. Rămâi organizat și începe prin a-ți pune în bagaj periuța de dinți, pasta de dinți, apa de gură și ața dentară.

Tip: Dacă periuța ta sau sticla apei de gură sunt prea mari, poți găsi pe internet sau în magazinele de cosmetice atât periuțe retractabile, cât și recipiente goale, speciale pentru călătorii, de 100 ml.

3. Sigur că vor fi momente în care nu te vei putea spăla pe dinți imediat după masă, iar în acest caz poți folosi spray-ul de gură hylodent

Spray-ul conține clorofilă, care oprește în mod natural mirosul neplăcut, dar și mentă, acid hialuronic și xilitol, ingrediente atât de benefice pentru dinții și gingiile tale.

4. Nu uita să îți periezi dinții!

Ești nerăbdător să explorezi noua destinație, dar și să încerci mâncarea locală. Nu uita totuși de igiena dinților tăi! 

5. Evită pe cât posibil mâncărurile care conțin zahăr. 

Cu siguranță vei avea candy bar la hotel sau vei vedea deserturi atrăgătoare ori băuturi dulci pe care o să vrei să le încerci, dar toate au zahăr, mai mult sau mai puțin.

Optează pentru gustări sănătoase sau alege cel mai mic desert.

6. Evită băuturile alcoolice.

Alcoolul usucă mucoasa orală și, având gura uscată, resturile de mâncare vor rămâne lipite între dinți, spații care sunt greu de curățat. 

Poți bea câte puțină apă după înghițiturile de băutură.

7. Rămâi hidratat.

În timpul concediului, mulți dintre noi înlocuiesc apa cu sucurile carbogazoase. Sfatul nostru este să consumi în continuare apă pentru a rămâne hidratat.
Spray-ul de gură hylodent te ajută să-ți păstrezi respirația proaspătă, dar ca să te poți întoarce acasă cu același zâmbet alb și sănătos, spală-te pe dinți de două ori pe zi și folosește apa de gură și ața dentară cel puțin o dată pe zi.

Ioana Florea – Colaborator MdS