Durată citire: 4 minute
Ce este halena

Ți s-a întâmplat să te alături prietenilor tăi și ai observat că aproape imediat după ce apari unul dintre ei întreabă “cine vrea o gumă”?

Ești încântat că ai dinții albi (deși mai sari peste periajul lor seara când ești obosit) și ești convins că nu ai respirația urât mirositoare. Poate ca ar trebui sa faci totuși un control stomatologic. De ce? Pentru că dinții albi nu sunt întotdeauna echivalentul sănătății orale.

Cea mai des întâlnită problemă în rândul populației pământului este respirația urât mirositoare, cunoscută și ca halitoză sau halena. Conform studiilor efectuate 1 din 4 oameni suferă de halenă și mulți nici nu-și dau seama că au o astfel de problemă.

Respirație urât mirositoare cauze

Halena sau respirația urât mirositoare are adesea cauze de natură stomatologică.

1. Cauza respirației urât mirositoare o reprezintă, de cele mai multe ori, procesul de descompunere al resturilor alimentare de către bacterii și proteinele rămase în gură, altfel spus o igienă orală incorectă.

Seara când nu te speli pe dinți, resturile de mâncare dintre dinți, pe care nu le vezi, vor fi hrană pentru bacteriile care duc la apariția cariilor.

2. Cantitatea mică de salivă

Saliva este cea care neutralizează acizii din gura ta și în timp ce dormi producția de salivă scade. Când cantitatea de acid va crește, bacteriile carioase îți vor ataca dinții.

În schimb, dacă nu uiți de periaj, ingredientele rămase din pasta de dinți vor menține nivelul de salivă optim.

3. Bolile gingiilor

Acestea nu vin mereu cu semne vizibile, dar se manifestă și prin halenă. Printr-o programare la medicul dentist, vei afla dacă ai sau nu afecțiuni gingivale.

4. Alte maladii

Amigdalita, bolile gastro-intestinale, ale ficatului, ale rinichilor sau cele respiratorii sunt și ele responsabile pentru apariția halitozei, dar într-un procent mai mic față de factorii de origine stomatologică.

La apariția respirației urât mirositoare pot contribui și alimentația, dietele, fumatul, consumul de alcool sau cafea, dar și unele medicamente.

Tratament pentru respiratie urat mirositoare

Halitoza tratament naturist – HYLODENT

HYLODENT îți aduce soluția perfectă pentru o respirație proaspătă: formulă specială pentru îngrijirea dinților care susține o floră orală sănătoasă.

Scapă de gura urât mirositoare în 3 pași simpli:

1. folosește ața dentară

În acest fel cureți spațiile dintre dinți pentru ca mai apoi să poți scăpa de resturile de acolo prin periaj.

2. periază-ți dinții de două ori pe zi

Nu mânca sau bea timp de jumatate de oră după ce ai folosit pasta de dinți hylodent pentru a le oferi ingredientelor active timp să lucreze.

3. clătește-ți gura cu apă de gură, care ajunge în locurile greu accesibile.

După periaj, clătește-ți gura pentru aproximativ jumătate de minut, apoi scuipă apa de gură hylodent

Simpla utilizare a acestui supliment de îngrijire orală poate face diferența în starea de sănătate a cavității bucale, pe termen lung. 

Ingredientele atent selecționate luptă împotriva depunerii plăcii bacteriene, împotriva apariției cariilor, combat mirosul neplăcut și îmbunătățesc sănătatea gingiilor.

Îți recomandăm kit-ul hylodent pentru îngrijirea orală completă, la un preț special!

Kit-ul conține pasta de dinți hylodent și apa de gură hylodent, ambele cu 100% ingrediente naturale cu un grad mare de dozare pentru o îngrijire orală perfectă! 

Acidul hyaluronic din componență reduce inflamația gingiilor, accelerează procesul de vindecare al țesutului gingival și are efect antibacterian.

Fă o alegere sănătoasă, optează pentru un tratament naturist împotriva halitozei, alege HYLODENT!

Îți lăsăm mai jos un infografic cu 3 pași simpli pentru o respirație proaspătă:

respiratie-proaspata-cu-hylodent