Durată citire: 4 minute

Punctul central al terapiei parodontale este curățarea și netezirea suprafețelor radiculare, adică  igienizarea rădăcinii pentru a preveni sau trata boala parodontală. Planarea completă a suprafețelor radiculare presupune folosirea cu precizie a instrumentelor manuale care să îndepărteze delicat și eficient, fără să afecteze dintele. Astfel, se oprește din evoluție boala sau chiar se încearcă a o vindeca.

Citește mai mult
Durată citire: 5 minute

Lumea medicală continuă să avanseze într-un ritm accelerat, ținând pasul cu tehnologia. Cercetarea și dezvoltarea în industria medicală fac ca tratamentele să fie din ce în ce mai puțin invazive și mai eficiente, ținând cont de natura corpului nostru. Produsele și procedurile din sfera stomatologiei nu fac excepție și, de aceea, cele mai recente studii, riguros documentate și testate, ne aduc produse inovative care facilitează planurile de tratament și îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții pacienților. Unul dintre acestea este acidul hialuronic.

Citește mai mult
Durată citire: 5 minute

Astăzi, 12 august, sărbătorim International Youth Day sau Ziua Internațională a Tinereții. Fondată de către Națiunile Unite, Youth Day reprezintă o oportunitate pentru fiecare țară să sublinieze încă o dată investiția pe care o fac și angajamentul pe care ți-l iau față de tineri și față de educație în general.

Citește mai mult
Durată citire: 6 minute

Cel mai căutat și satisfăcător gust, gustul dulce, este cel dat de zahăr. Pentru că este binecunoscut deja că da, gustul dulce dat de zahăr mult aduce… multe carii, mai exact, vrem să dezvăluim mai multe despre alternativa naturală și mai sănătoasă a lui – XILITOLUL

La finalul acestui articol vei ști mai multe despre:

Citește mai mult

Durată citire: 8 minute

Pentru că luna iunie începe cu ziua internațională a celor mai mici dintre pacienți, am decis să dedicăm articolele de blog ale acestei luni îngrijirii lor orale. Dacă la începutul lunii am vorbit la modul general despre dinții celor mici și cum îi îngrijim, săptămâna aceasta avem un invitat tare drag, care va răspunde unor întrebări pe care sigur orice părinte și le-a pus măcar o dată, dar ne va și împărtăși din experiența de lucru cu cei mici în cabinet.  Citește mai mult

Durată citire: 11 minute

Oare cât de important este să le formăm copiilor obiceiuri sănătoase în ceea ce privește îngrijirea dinților? Noi credem că este poate cel mai valoros cadou pe care am putea să îl oferim celor mici! O adevărată investiție în sănătatea lor. Este practic primul și cel mai important pas spre sănătatea lor orală și trebuie făcut încă de la apariția primului dinte, ideal chiar înainte! 

Îngrijirea timpurie a danturii poate să-ți economisească bani pe termen lung și îi poate scuti pe cei mici de temutele dureri dentare.

Citește mai mult
Durată citire: 6 minute

În contextul actual, când vizitele noastre la stomatolog, în afara urgențelor medicale, au fost sistate pentru o perioadă destul de lungă, sperăm că a crescut atenția acordată dinților și igienei orale. Dacă însă ați observat în acest răstimp modificarea culorii, orice modificare în volum, dar mai ales sângerare la nivelul gingiilor, nu trebuie să tratați aceste aspecte cu superficialitate, întrucât dinții sănătoși încep cu o gingie sănătoasă!

Citește mai mult
Durată citire: 2 minute

Stomatologia este o arie în jurul căreia au luat naștere în timp multe mituri. Puține dintre ele sunt și adevărate, iar noi ne-am propus să vi le dezvăluim pe cele care sunt atât, doar mituri, prezentându-vă în schimb realitatea cât mai corect și ușor de înțeles. Începem în acest articol cu cele 5 mituri pe care le-am identificat noi ca fiind cel mai des întâlnite:

Citește mai mult
Durată citire: 7 minute

Sunt cunoscute nenumărate mituri în ceea ce privește mersul la stomatolog în timpul sarcinii, probleme specifice acestei perioade și mai ales abordarea tratamentelor pe durata perioadei de graviditate. De aceea, o bună informare a viitoarelor mămici le poate scuti de foarte multe bătăi de cap, și, totodată, pot preveni probleme nedorite, atât pentru ele, cât și pentru făt.

Citește mai mult
Durată citire: 2 minute

Atât medicii ortodonți, cât şi pacienții lor, îşi doresc cu ardoare să mențină în timp rezultatele de estetică şi funcționalitate obținute în urma purtării aparatului ortodontic. Asta pentru că sunt rezultate obținute cu efort şi multă răbdare de ambele părți.

Citește mai mult